Slik velger du riktig størrelse på dyne

Slik velger du riktig størrelse på dyne

Valg av dyne er viktig for å sikre god komfort mens du sover. En ting som mange lurer på når de skal kjøpe dyne, er hvilken størrelse de skal velge.

For det første så bør man tenke på det rent praktiske. Hva er størrelsen på sengen din? Hva har du plass til? Har du for eksempel en 90x200 cm seng, er det vanskelig å få plass til en dobbeldyne på 200x220 cm. En annen ting som er lurt å tenke på er at dynen bør dekke hele kroppen din. Dersom du for eksempel er høy og vil unngå at tærne dine stikker ut i bunn av dynen, bør du gå for en dyne med ekstra lengde. En annen ting å vurdere er om du ønsker å dele dyne med noen, eller om du foretrekker å ha dynen for deg selv. Valg av dyne er til syvende og sist avhengig av personlig preferanse. Uansett hva du går for så har vi en dyne som passer deg!

Enkeldyne
En enkeldyne kan være et godt alternativ for deg som har en liten seng, eller for deg som sover alene. Det er også mange som velger å kjøpe enkeldyne til barn i stedet for juniorstørrelse, slik at de har noe å vokse i. De mest vanlige størrelsene på enkeldyner i Norge er 140x200 cm og 140x220 cm. Størrelse 140x200 egner seg for lave mennesker, eller barn, mens 140x220 cm passer godt til høye mennesker og de som foretrekker litt ekstra lengde på dynen.

Dobbeldyne
En dobbeldyne er et godt alternativ for to personer som sover sammen, eller for deg som rett og slett ønsker mer dyne å boltre deg i. Størrelsen på en dobbeldyne er 200x220 cm. Det kan være greit å ha god størrelse på sengen, slik at dynen ikke faller ut. En dobbeldyne gir også ekstra støtte og komfort for personer som beveger seg mye i søvne.

Kingsizedyne
En kingsizedyne passer til de som har stor seng og liker ekstra mye dyne! En klar fordel med kingsizedyne er jo selvsagt størrelsen, som er på hele 240x220 cm. Du har god plass til å bevege deg, og du slipper (forhåpentligvis) å krangle over dynen med partneren din. En annen fordel er at det ser svært ryddig og eksklusivt ut. Du kan enkelt skape den luksuriøse hotellfølelsen ved å kombinere med våre deilige hotellputer.