Slik får du barna til å elske soverommet

Slik får du barna til å elske soverommet

Hvis du lar barna velge interiøret til sitt eget soverom er sjansen stor for at de kommer til å elske det. Dette er bare en av flere grunner til at barnet bør få være med å bestemme stilen på soveværelset.

Det er ikke et ukjent fenomen at barn velger å leke i stua fremfor eget soverom, eller kryper inn under dyna i foreldrenes dobbeltseng når natten senker seg. Hvis du lar barna være med å bestemme hvordan soverommet skal se ut, kan det bidra til at barnet føler et større eierskap til rommet. Og vips så var barnerommet å foretrekke for både lek og søvn. 

Få frem barnas personlighet
Oppussing og innredning av barnerommet er en oppgave mange foreldre tar fatt med stor vigør. Interiørblader, blogger, Pinterest og Instagram saumfares for å bli inspirert av de nyeste trendene, og mentale moodboards lages i hopetall. Mye tid og penger legges ned for å gi barna et rom de kan være glade i, men ofte glemmer foreldre å spørre barnet hva han eller hun ønsker seg.

Det er nemlig ikke sikkert at minstemann på 4 år vil ha lysegrå vegger med delikate detaljer, eller at 7-åringen elsker pastellfarger. Det er ikke rart at et barn heller vil oppholde seg i fellesområder enn på et rom strippet for deres personlighet. Det skal være fargerikt, spennende og tilrettelagt for timevis med lek.

Barnesinn i fri utfoldelse
Om du inkluderer barna når barnerommet planlegges er sannsynligheten større for at de ønsker å tilbringe tiden sin der. Selv de yngste barna kan hjelpe til med å sette sitt eget preg på barnerommet. Hvem er deres favorittfigur på barne-tv? Hvilke farger liker de best? Hva er det som får dem til å le? Det er ikke så mye som skal til for å skape koselige og trygge omgivelser barna føler de er en del av.

En idé er å la barnet få en liten del av rommet de står fritt til å dekorer selv. Dette kan være en vegg med bilder, en kosekrok med masse forskjellige puter eller valget av en morsom tapet. Eller kanskje de kan hjelpe til med å male kommoden eller skrivebordet i en farge de har valgt selv? På den måten lar man barnas individuelle personlighet få utfolde seg.

Full tematikk eller tidløst interiør?
Å la barna være med på innredningen betyr ikke at de skal få all beslutningsmakt. Hadde det vært opp til dem hadde nok rommet vært som tatt ut av filmsettet til Star Wars eller fantasiverdenen i Frost. Dersom man vil slippe å pusse opp rommet hver gang barnet får en ny interesse, er det lurt å innrede rommet så tidløst som mulig.

Man trenger nemlig ikke kjøre tematikk fra topp til tå for å innfri barnets ønsker. En vegg malt med favorittfargen, et lekent gulvteppe og sengetøy de har plukket ut selv er ofte alt som trengs.

Sengen blir mer moro med selvutvalgt sengetøy
Barn er stort sett enkle å ha med å gjøre, og det er ikke mye som skal til for at de føler at de har vært med på å bestemme. Det å plukke ut eget sengetøy er en slik ting. Selv om det kanskje ser mer elegant og tidløst ut med ensfarget sengetøy, vil barnet ha det mye morsommere hvis de legger seg i en seng med bilde av favorittfiguren på. Lager dere i tillegg en morsom historie knyttet til sengetøyet, skal du se at sengen blir mye mer tiltrekkende når natten faller på. Gjør man barnesengen til et koselig sted å være som barnet er stolt av, øker sannsynligheten for at du som forelder får ha din egen seng i fred natten igjennom. 

Du finner et stort utvalg morsomme, fargerike og barnevennlige sengesett i vår nettbutikk. Se vårt utvalg for junior og barn.