Slik blir det mer romantisk på soverommet

Slik blir det mer romantisk på soverommet

Et romantisk soverom kan bidra til å få gnisten tilbake i forholdet. Med noen enkle grep kan soverommet omgjøres til et inspirerende, avslappende og sanselig fristed.

Lange dager på jobb, lite energi og en liste med gjøremål som blir lenger for hver dag som går. Kjenner du deg igjen? Å pleie forholdet blir ofte nedprioritert i en hverdag der husarbeid og diverse ærender er overrepresentert. Da søker man gjerne etter løsninger som gjør det enklere å lette litt på trykket og slappe av i selskapet til en man er glad i.

Å gjøre om soverommet til en romantisk oase trenger ikke være en vanskelig oppgave. Med noen enkle grep kan værelset transformeres fra et rom beregnet kun for søvn, til et fristed hvor kjærligheten kan blomstre.

Få klær og rot vekk fra gulv og stoler
Første steg i å gjøre soverommet til en avslappende og amorøs oase, er å få bukt med alt rot som ligger fremme. Klær som ligger i hauger på gulvet, skitne sokker og undertøy langs listene og alskens duppeditter som tar opp plass fremmer ikke akkurat romantikk.

Etter en lang og slitsom dag er det enkelt å kaste klærne på gulvet, fremfor å bruke noen minutter på å brette de sammen og legge de inn i skapet. Kjenner du deg igjen i dette scenarioet, bør du derfor gjøre ditt beste for å fjerne alle muligheter til å legge fra deg klærne andre steder enn i klesskapet. Den dekorative stolen i hjørnet av rommet for eksempel? Ikke et lurt møblement på værelset til en som fort tar den i bruk som skittentøyskurv fremfor sitteplass.

Sørg for å ha nok oppbevaringssystemer på soverommet som gjør det enkelt for deg å holde orden. Jo bedres system det er i klesskapene, desto enklere er det å rydde det inn igjen etter dagens slutt, samt å finne det du skal ha på deg i ørska på morgenkvisten.

Mal veggene i en farge som er romantisk for dere
Det sies at det er noen farger som passer bedre på soverommet enn andre, fordi de fremmer søvn eller gir deg bedre energi. Blå- og grønntoner skal fremme ro og avslapning, mens gul bidrar til å gjøre oppvåkningen enklere. Alt dette er selvfølgelig fint å kunne ta i betraktning, men til syvende og sist er det hvilke farger du og din bedre halvdel synes er fine som har noe å si.

Et romantisk rom blir først og fremst romantisk på grunn av følelsene man knytter til farger og interiør. Kanskje er det en farge som minner dere om koselige stunder sammen? Prøv dere frem og ikke vær redde for å eksperimentere. Treffer dere ikke blink på første førsøk, er det ikke verre enn å male over med en annen farge.

Flytt treningsapparatene og kontoret ut av soverommet
Svett treningsutstyr stuet inntil veggen og en rotete pult full av ubetalte regninger og gjøremål, er uten tvil en demper på romantikken. Ikke bare er det stygt å se på, det minner deg også på alt du skulle ha gjort. Det er rett og slett en stor bidragsyter til å fylle opp begeret merket «dårlig samvittighet» til randen. Gjør deg selv en stor tjeneste og gi andre steder i boligen oppgaven som treningsstudio og kontor.

Samtidig er det ikke alltid man har all verden med plass, særlig ikke om man bor i leilighet. Da må man gjøre det beste ut av situasjonen. Skillevegger og romdelere bidrar til å gi rommet ulike soner og bestemte inndelinger knyttet til hver aktivitet. Det gjør at du kan ligge i senga og slappe av, uten en konstant påminnelse om alle regningene som må betales.

Del kroppsvarme med king size dyne
Hva er vel mer romantisk enn å holde rundt hverandre etter en lang dag og sovne i hverandres armer? Med en king size dyne kan dere bruke kroppsvarme til å varme hverandre når det er litt kaldt i rommet, og pleie forholdet i samme slengen.

Trenger dere en pause kan dere fint ligge på hver deres side av sengen og fortsatt ha godt med dyne tullet rundt dere. Du slipper dermed å ha dragkamp om dynen i de sene nattetimer, og kan sove uforstyrret natten gjennom. Skulle du ha behov for litt ekstra kos er din bedre halvdel bare en armlengde unna, og du slipper å kave deg gjennom lag på lag med dyner for å komme deg dit.

Pynt sengen med eksklusivt og behagelig sengetøy
Lekkert, luksuriøst sengetøy gjør mye for soverommets helhetsinntrykk. Vakre farger og delikate mønstre kan trigge følelser i oss, og behagelige materialer bidrar til å gjøre opplevelsen av å legge seg under dynen enda noen hakk bedre. Du kjenner deg kanskje igjen i den deilige følelsen nytt sengetøy kan gi? Å kle sengen med nye, spennende stoffer er derfor en viktig del i arbeidet mot å gjøre soverommet til en romantisk oase med forholdet i sentrum.

Kanskje følelsen av sateng mot huden er det som vekker sommerfuglene i magen til liv? Eller er et eksklusivt sengetøy med vakre mønster og farger det som må til for å gjøre en grå tilværelse om til hverdagsmagi? Ta deg tid til å finne noe som begge liker og gled dere til dype samtaler inntullet i luksus.

Se vårt utvalg av sengetøy her

Ikke ha TV på rommet
Mange har, siden de var små, hatt en drøm om å ligge i sengen og se på TV fra dynens gode og varme favn til langt på natt. Eller å ligge å slumre på lørdagsmorgenen med favorittprogrammet på skjermen, før man tar dagen fatt. Problemet er bare at TV-en dermed får all oppmerksomheten dere ellers hadde gitt hverandre. I stedet for å være en avslappende og harmonisk oase dedikert til pleiing av forholdet, blir soveværelset heller en forlengelse av fellesarealene.

Vil du ha et romantisk soverom som oppmuntrer til nærhet, og ikke minst søvn, må derfor TV-en ut. Lyset fra skjermen, både i sammenheng med TV, mobil og nettbrett, forstyrrer søvnen og gjør deg trøtt om morgenen – og humøret utarter seg deretter. Det er vanskelig å være kjærlig og romantisk når man er sliten og morgengretten. Må du absolutt ha en TV på soverommet, bør den skjules i en integrert løsning når den ikke er i bruk.